Προσέγγιση με πολλές επιλογές

Η μέθοδος Barre Astié δίνει πολλές επιλογές ανάλογα με τις απαιτήσεις ή τον χώρο στον οποίο διδάσκεται.
Ο/η καθηγητής/τρια χορού μπορεί να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο για αύξηση της ελαστικότητας, ενδυνάμωση, σταθεροποίηση του κέντρου και βελτίωση των χορευτικών θέσεων και κινήσεων.
Ο/η ηθοποιός και ο/η μουσικός θα χρησιμοποιήσουν περισσότερο τους διαφορετικούς τρόπους αναπνοής, τη θέση και τη στάση του σώματος και τον συγχρονισμό των κινήσεων.
Ο/η γυμναστής/τρια έχει τη δυνατότητα να εμπλουτίσει το μάθημά του με καλλιτεχνικά στοιχεία όπως η μουσικότητα, η ροή της κίνησης και οι εναλλαγές στην ενέργεια σε σχέση με τον χώρο ενώ ο/η φυσικοθεραπευτής/τρια θα χρησιμοποιήσει το εξειδικευμένο βηματολόγιο και τους συνδυασμούς αποθεραπείας εισάγοντας τα καλλιτεχνικά στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ψυχική ευεξία .

Στοιχεία που κάνουν την ΒΑ ένα ευχάριστο training

  • Η αρμονία ανάμεσα στις ασκήσεις ενδυνάμωσης και διάτασης των μυών και των μαλακών μορίων.
  • Η σωστή θέση της σπονδυλικής στήλης και της στάσης του κορμού που ηρεμεί τον αυχένα και την πλάτη.
  • Η επαφή με την τέχνη του χορού.
  • Η αναπνοή-η κατάλληλη επιλογή της εισπνοής και της εκπνοής σε κάθε θέση και κίνηση που βοηθά στη χαλάρωση και την αύξηση της αντοχής. «Στην ΒΑ η αναπνοή είναι το εργαλείο για να κατανοήσουμε το σώμα μας… το μέσο για να μάθουμε να απομονώνουμε τα άκρα μας και να δεχόμαστε το βάρος τους προκειμένου να τα νιώσουμε ελαφριά.» -Γραμματική του Σώματος-

Στοιχεία που κάνουν την ΒΑ ένα μάθημα καλλιτεχνικό

  • Η σημασία της μουσικής που είναι πηγή έμπνευσης και δίνει την κατάλληλη ενέργεια σε κάθε συνδυασμό κινήσεων.
  • Οι κατευθύνσεις στον χώρο
  • Ο τρόπος που συνδέονται οι κινήσεις προκειμένου να δημιουργηθούν συνδυασμοί με διαφορετικά θέματα,ανάλογα με το επίπεδο. Αυτή είναι η μοναδικότητα της ΒΑ: ένα σύνολο που αριθμεί  πάνω από 150 κινήσεις μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε αμέτρητους συνδυασμούς  που μετατρέπονται σε χορευτικά σύνολα χρησιμοποιώντας κατάλληλα τον χώρο, την αναπνοή, τον ρυθμό.
  • Η ροή της κίνησης και η διαφοροποίηση της ενέργειας που ευχαριστεί και βελτιώνει μέσα από το συναίσθημα και την αισθητική.

Τα οφέλη της μεθόδου

Ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών μας θα σχεδιάσουμε την ομαδική ή προσωπική συνεδρία ακολουθώντας τους εξής κανόνες

s01

Σεβασμός στην ατομικότητα

Σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες κάθε σώματος και δίνουμε τη δυνατότητα στον ασκούμενο να χαλαρώσει και να γυμναστεί χωρίς τραυματισμούς και πίεση.

s04

Γνωριμία με το σώμα

Βοηθάμε στην καλύτερη αντίληψη της λειτουργίας του σώματος βελτιώνοντας την κιναισθησία και την ιδιοδεκτικότητα και εμπνέουμε τους μαθητές μας να ξεπεράσουν τον εαυτό τους χωρίς μυϊκή επιβάρυνση.

s03

Διαχωρισμός και αναπνοή

Ξεκινάμε με βασικές κινήσεις δουλεύοντας μεμονωμένα την κάθε άρθρωση προκειμένου να χαλαρώσουμε κάθε μέρος του σώματος-η εφαρμογή της σωστής αναπνοής εδώ είναι πολύ σημαντική.

s02

Αρμονικό μάθημα

Μαθήματα που προσφέρουν με σωστή αναλογία αύξηση της αντοχής, διατήρηση της ευλυγισίας των αρθρώσεων, αύξηση της μυϊκής ελαστικότητας και πλαστικότητα στην κίνηση και εξελίσσονται ανάλογα με το επίπεδο και τους στόχους των ασκουμένων